Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ σχετικά με τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΒΟΙΩΝ


Την Τετάρτη, 3 Απριλίου, το Δίκτυο Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Προστασίας της Λακωνίας απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας, Σπύρο Αβδούλο, την εξής επιστολή - παρέμβαση σχετικά με τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΒΟΙΩΝ, η οποία αναρτήθηκε προσφάτως στην ιστοσελίδα του Δήμου. Με την επισήμανση η επιστολή να αναγνωσθεί και ληφθεί υπόψιν κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παραθέτουμε την επιστολή - παρέμβαση:
 
 
 
 
ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

της ΛΑΚΩΝΙΑΣ

3 – 04 - 2013

 ΠΡΟΣ

κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

του Δήμου Μονεμβασίας

                                                  

Κύριε Πρόεδρε,

Το Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας είναι ένα συντονιστικό όργανο τοπικών φορέων, συλλόγων και  ατόμων, που στόχο έχει την ενημέρωση αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή της Λακωνίας, την παλλακωνική αλληλεγγύη και την ανάληψη κοινών δράσεων σχετικά με τον ενεργειακό σχεδιασμό στην περιοχή μας. Θεωρούμε πως αυτός ο σχεδιασμός στη χώρα και ειδικότερα στο νομό μας, μέσω του οποίου αυθαίρετα βαφτίζονται Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) διάφορες δραστηριότητες, ενώ εξαιρούνται άλλες, είναι ελλιπής και ισοπεδωτικός. Αμφισβητούμε έντονα τη χρησιμότητα και τους στόχους του σχεδιασμού αυτού. 

Το Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας  Λακωνίας , συνεπές στις διακηρύξεις του όλο αυτό το διάστημα, προσπαθεί και θέλει να στέκεται αρωγός σε όλες τις θετικές ενέργειες του Δήμου σας αλλά και να εντοπίζει τα τυχόν κακώς κείμενα ή παραλείψεις.

Μόλις πρόσφατα από την ιστοσελίδα του Δήμου σας και συγκεκριμένα στη διεύθυνση : http://www.monemvasia.gov.gr/LinkClick.aspx?fileticket=lq01HnbSkUI%3D&tabid=332 διαπιστώσαμε ότι αναρτήθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας .

Πρόκειται όπως κι εσείς γνωρίζεται για μία ιδιαίτερης βαρύτητας Μελέτη μιας και αποτελεί τμήμα του ΓΠΣ Βοιών, θίγει ζωτικής σημασίας θέματα και εν ολίγοις η εφαρμογή της θα δρομολογήσει  και θα επηρρεάσει ανεπιστρεπτί τη συνολική πορεία όχι μόνο των Βατίκων αλλά του συνόλου του Δήμου Μονεμβασίας.

Ερχόμαστε λοιπόν με τη παρούσα επιστολή μας να σας ενημερώσουμε ότι:                             Η ανάρτηση της εν λόγω ΣΜΠΕ όπως εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του Δήμου σας , παρουσιάζει ελλείψεις και συγκεκριμένα :                                                                                            α) Δεν συμπεριλαμβάνει το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Μελέτης το οποίο είναι Αναπόσπαστο Τμήμα της και αποτελείται από σειρά Χαρτών ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ για τη κατανόηση και αξιολόγηση της .                                                                                                                                 β) Είναι επίσης ασαφές εάν η ανάρτηση αυτή αποτελεί ή όχι Διαβούλευση, μιας και δεν ανακοινώνει  χρονικό περιθώριο ελέγχου της Μελέτης και δεν προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο κάποιος φορέας ή ιδιώτης θα μπορούσε εγγράφως να καταθέσει τυχόν ενστάσεις ή παρατηρήσεις
 
Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή τα ζητήματα της Λακωνίας είναι μεγάλα και δυσεπίλυτα και καθώς φαίνεται θα αυξάνονται συνεχώς , επειδή ακόμα και οι Δήμοι ως αιρετοί αντιπρόσωποι των πολιτών πολλές φορές δεν εισακούγονται  στη Κεντρική Διοίκηση, επειδή οι πολίτες της Λακωνίας έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, άρχισαν να ενεργοποιούνται και να δραστηριοποιούνται, εμείς σαν Λακωνικό Δίκτυο προσβλέπουμε στη στενή συνεργασία με το Δήμο σας και δεσμευόμαστε να βρισκόμαστε  πάντοτε αρωγοί όπου και όποτε κληθούμε, προκειμένου να συμβάλουμε σ ‘αυτό για το οποίο ΟΛΟΙ ταχθήκαε: την προστασία και τη διατήρηση της Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λακωνίας , ως το ΜΟΝΟ  «μέσο» που μπορεί να προσδώσει αναπτυξιακή τροχιά στο Τόπο μας και να συμβάλει τα μέγιστα στη διατήρηση της ποιότητας της ζωής μας.  

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 

 

1 σχόλιο:

  1. Οι ΑΠΕ, η ¨κλιματική αλλαγή", το "φαινόμενο του θερμοκηπίου" και ό,τι άλλο δεν είναι παρά μιά απάτη!
    Έτσι ωμά κοφτά και μαραμένα.
    Σας μιλούν για την "εγκατεστημένη ισχύ".
    Ρωτήστε τους για την αποδόσιμη ισχύ.
    Ρωτήστε τους να σας ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ τον ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ της κάθε ανεμογεννήτριας.
    Πότε αποδίδουν οι ανεμογεννήτριες, πόσο αποδίδουν και με πόση συγκεκριμένη ένταση αέρα αποδίδουν.
    Ρωτήστε τους τι γίνεται όταν δεν φυσά και όταν φυσά υπέρ του ορίου.
    Και τέλος (χωρίς αυτό να είναι τελικό ερώτημα) ρωτήστε τους: αν όλες οι ανεμογεννήτριες της Ελλάδος καταφέρουν και συγχρονιστούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, για εκείνο το διάστημα το εργοστάσιο της Μεγαλόπολης π.χ. θα σταματήσει και δεν παράγει το βλαβερό(!) διοξείδιο;
    Η μεγαλοπρεπέστατη απάντηση είναι ΟΧΙ και στα δύο σκέλη.
    ΚΑΙ το εργοστάσιο της Μεγαλόπολης δεν θα σταματήσει (ούτε καν στο ρελαντί δεν θα πάει!) ΚΑΙ οι ανεμογεννήτριες θα αποσταθεροποιήσουν το υπόλοιπο δίκτυο.
    (όσοι έχουν κάνει στα καράβια ξέρουν από γκόβερνα και παραλληλισμό ηλεκτρογεννητριών. σκεφτείτε ότι εκεί ήταν μόνο δύο!)

    Δεν είναι θέμα αποκλειστικά Περιβαλλοντολογικής Καταστροφής.
    Είναι θέμα απάτης την οποία πληρώνουμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε αδρά με ένα 16% περίπου στο λογαριασμό της ΔΕΗ ή της όποιας Ιδιωτικής ΔΕΗ.

    ΜΗΝ τους αφήσετε!

    Τάκης Περρέας
    Δημότης Δυτικής Μάνης
    Δ.Δ. Προάστειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή