Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Το βιβλίο για τις ΑΠΕ τωρα ΚΑΙ στο διαδίκτυο!


Το βιβλίο για τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τώρα διαθέσιμο ΚΑΙ στο Διαδίκτυο

Το 96σέλιδο βιβλίο με τίτλο "Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Β.ΑΠΕ) με... κριτική ματιά" και υπότιτλο "Ενεργειακός σχεδιασμός – Ανεμογεννήτριες – Φωτοβολταϊκά", που εξέδωσε ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο) τον Απρίλιο του 2013, βρίσκεται πλέον ΚΑΙ στο διαδίκτυο σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να μπορεί να αντλεί πληροφορίες ο κάθε ενδιαφερόμενος και να ακολουθεί τους συνδέσμους τεκμηρίωσης ο κάθε αναγνώστης που το έχει στην έντυπη μορφή του.

Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα να διαδώσετε την είδηση που βρίσκεται στην παρακάτω ανάρτηση του ιστολογίου του ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο.: http://peripolomanis.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html σε όσα ιστολόγια, ΜΜΕ, ή άτομα νομίζετε πως θα το βρουν ενδιαφέρον.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί με απλό, αλλά τεκμηριωμένο τρόπο, να καλύψει ένα μέρος από το μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης και ένα μέρος από το τεράστιο πλεόνασμα παραπληροφόρησης που υπάρχει, σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Στο βιβλίο παρουσιάζονται θέματα όπως: ενεργειακή κάλυψη από ΑΠΕ, απόψεις και επισημάνσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων, επιστημονικές μελέτες και έρευνες σχετικά με τις ΑΠΕ και ιδιαίτερα την αιολική ενέργεια, στατιστικά στοιχεία και δημοσιεύματα από τον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, προβλήματα που δημιουργούνται από τις ΑΠΕ και τους περιορισμούς τους, που είναι πλέον απολύτως τεκμηριωμένα επιστημονικώς και παραδεκτά ακόμα και από τους φανατικούς υποστηρικτές των ΑΠΕ.

Επίσης παρουσιάζεται η κατάσταση στην Ελλάδα, στη Λακωνία και στη Μάνη, όσον αφορά στον ενεργειακό σχεδιασμό και στους λόγους που έχουν παρουσιαστεί τόσα προβλήματα, παρότι δεν είναι ευρέως γνωστά και παρότι τεχνηέντως αποσιωπούνται ή παραβλέπονται, με κυριότερα όλων, τη σημαντική αύξηση της τιμής του ρεύματος, τη μη αναστρέψιμη υποβάθμιση και ομογενοποίηση του φυσικού, δομημένου και μνημειακού περιβάλλοντος και τέλος, την καταβύθιση της οικονομίας, λόγω της εισαγώμενης και πανάκριβης τεχνολογίας που χρειάζεται για να υποστηριχθούν.

Έτσι, λοιπόν, με αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται μια κριτική θεώρηση των ΑΠΕ και ειδικότερα της αιολικής και ηλιακής στη βιομηχανική τους μορφή ΚΑΙ για την απόδοσή τους, ΚΑΙ για τον τρόπο χωροθέτησης, ΚΑΙ για τον τρόπο επιδότησής, ΚΑΙ για τον τρόπο ένταξής τους στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, ΚΑΙ για τις επιπτώσεις όλων των παραπάνω.

Το βιβλίο βρίσκεται στο διαδίκτυο σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να μπορεί να αντλεί πληροφορίες ο κάθε ενδιαφερόμενος, αλλά και να ακολουθεί τους συνδέσμους τεκμηρίωσης ο κάθε αναγνώστης που το έχει στην έντυπη μορφή του ενώ ήδη διατίθεται από συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 5 ευρώ.

Για πληροφορίες και παραγγελίες λιανικής ή χονδρικής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. τηλεφωνικά ή μέσω mail. Τηλ. επικοινωνίας: 69.39.36.1652 και e-mail: peripolomanis @ gmail.com (χωρίς τα κενά).

Ο σύνδεσμος που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διαβάσετε το βιβλίο είναι:
 
Ας σημειωθεί ότι επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλου του βιβλίου, αρκεί να αναφέρεται κάθε φορά η πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου