Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική, στην ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για τον ενεργειακό σχεδιασμό στη Λακωνία (Σπάρτη, 28 Απριλίου 2013)

Σπάρτη, 28 Απριλίου 2013


Ως Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση στη σημερινή ημερίδα.

Θα θέλαμε και με την ευκαιρία αυτή να τονίσουμε ότι η Ομοσπονδία έχει ταχθεί εναντίον ενός ενεργειακού σχεδιασμού που προβλέπει –ερήμην των τοπικών κοινωνιών- Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Β.ΑΠΕ) και εργοστάσια στον τόπο μας, τα Βάτικα, αλλά και σε ολόκληρη τη Λακωνία. Ενός σχεδιασμού, που ως αποτέλεσμα θα έχει την ανεπανόρθωτη αλλοίωση του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον τουρισμό, προκαλώντας, πλην των υπολοίπων, την υποβάθμιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ποιότητας της ζωής όλων μας. Για τους λόγους αυτούς, η Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας, πέρυσι τον Ιούνιο, στη Νεάπολη.

Όπως τονίζουμε και στο καταστατικό της Ομοσπονδίας, «…Η ανάδειξη αλλά και η διαφύλαξη του πολιτισμικού και φυσικού πλούτου των Βατίκων αποτελεί το κύριο μέλημά μας. Ενώνοντας τις φωνές με αυτές του λαού των Βατίκων επαναβεβαιώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του τόπου με οποιοδήποτε τρόπο (δημιουργία εργοστάσιου ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατάσταση ανεμογεννητριών, μετατροπή του όρμου των Βοιών σε Ελευσίνα με την παραμονή και όσα αυτή επιφέρει ποντοπόρων πλοίων σε αυτόν)».

Εν κατακλείδι, πιστεύουμε ότι ο πλούτος μας είναι η λακωνική φύση, το λακωνικό τοπίο, η παράδοσή μας και η ιστορία μας. Εκτιμούμε ότι η πρόοδος θα έρθει μέσα από την ήπια τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ευχαριστούμε και πάλι για την πρόσκληση και ελπίζουμε στη στήριξη των αρχών και των οραμάτων μας για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου